О, свещено-действуваща
със синове богове
и жреци корибанти,
из планините,
на своята майчица, Гея!
Достойна
за небето на баща си,
Уран...
Ти,
богиньо!
От която
всичко тече изначално –
зовяща се Рея...
Укротителко на лъвове страшни,
що в каляска свещена, запрягаш ги –
за да ти служат покорни,
по пътя божествен,
когато грейнала
и вдъхновена,
обхождаш мрака на стария Космос,
просторни...
Прамайко на боговете,
вярна съпруго на Кронос –
бъди благосклонна към смъртните хора,
които не притежават ръста на Колос,
но твои чеда са
и жаждат от тебе опора!
© Бостан Бостанджиев Все права защищены