Jun 21, 2006, 12:34 AM  

Към Рея 

  Poetry
553 0 2

О, свещено-действуваща

със синове богове

и жреци корибанти,

из планините,

на своята майчица, Гея!


Достойна

за небето на баща си,

Уран...


Ти,

богиньо!


От която

всичко тече изначално

зовяща се Рея...


Укротителко на лъвове страшни,

що в каляска свещена, запрягаш ги 

за да ти служат покорни,

по пътя божествен,

когато грейнала

и вдъхновена,

обхождаш мрака на стария Космос,

просторни...


Прамайко на боговете,

вярна съпруго на Кронос –

бъди благосклонна към смъртните хора,

които не притежават ръста на Колос,

но твои чеда са

и жаждат от тебе опора!

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тенкю Жельо! Харесват ми твоите коментари. Не си кривиш душата.
  • Тази вечер Херо ще публикувам последните две от цикъла! "Аймсори", че не ти харесват, но те са си такива "сухи" без "подправки", защото са молитви. По нататъка може и да има такива, които ще са "твоят влак"!
Random works
: ??:??