12 июн. 2006 г., 08:36

Към Робърт Бърнс 

  Поэзия
840 0 3


 

 

Кога и кой ме питаш ти

на старото приятелство ще измени?

О, Роб, какво говориш,

не се захващай с мен да спориш,

защото тука примерите са безброй

и те градят житейския порой

на множество от хиляди поети,

с това в ежедневието заети...





В наздравица с тебе вдигам тост-

ела, бъди ми ти любезен гост

и чашата с вярност ти подавам

чрез клетва да не те предавам,

но нека да издигнем с вик

сегашния, цъфтящ от обич миг,

защото и полето на приятелство

гъмжи от злобното предателство!





Разбира се, приятелството се кове с време,

доказвайки се чрез отхвърлянето на коварно бреме,

когато чиста си остава тази длан,

която те приема винаги добър, разбран,

защото за приятеля, дори разлъка,

не хвърля сянката на тежка мъка

и винаги оставаме ведно,

напомняйки това чрез тоста с вино.





Приятелю, за всеки минал ден,

аз нося те от мене прероден

и даже да изпитвам мъничко тъга

отново казвам ти го тук, сега:

-Тресат ме ежедневните измени-

ухилени, коварни и засмени,

но как ли се върви в приятелство,

ако не достигаш до ваятелство?!

© Валери Рибаров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Към Екатерина!

    Бре, ама си прозорлива?!

    Поздрав!
  • Да,предатели се срещат често,но това е очаквано от тях поведение.
    Приятелите не предават.Надценил си дифиницията"приятел"или по-скоро си подарил същата на "недоизваян"такъв.

    Поздрав за стиха!Реален е!
  • Към Танита!

    Краткият ти коментар ми казва много!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??