23 нояб. 2013 г., 22:38

Към родителите 

  Поэзия » Другая
418 0 0

Живот ли е това, щом си далеч от къщата,

а тя е коренът, който не трябва да изсъхва,

заминахме неуверени останала ли е същата

и сега тъгата на спомените ни лъхва.

 

ТОЙ работеше всеки ден за своите деца,

възпитаваше строго, като всеки родител –

пазете си здравето и напред с пълни сърца,

нека мечтата бъде вашият пътеводител.

 

Майчина ласка, усмивка и грижи към нас,

свежа храна, топло легло и чисти дрехи,

с радостни сълзи, прикрити с нежен глас

ТЯ посрещаше ученическите ни успехи.

 

Сега чакат всекидневно телефонния звън

и винаги се надпреварват кой да се обади,

денем самотни – нощем сме в техния сън,

уверено чакайки приятните ни изненади.

 

Желаехте да вървим само напред и ето –

далече от къщата, но назад връщане няма,

съветът ви започва да проличава, което

означава, че казаното не е било измама.

© Никица Христов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??