21 янв. 2007 г., 14:29

Към Шекспир (сем. Рътланд) 

  Поэзия
601 0 1


 

Шекспир

е поет умел -
в намека

поднася ни поука,
с поглед

философски, смел,
стиховете си

превърнал е в наука.
Всяка дума

носи ясен звук
на съпружеска любов,

духовна,
а пък тя напомня ни,

сега и тук
за мярата

съвременна - световна,
правеща

от всеки индивид човек,
носещ

в сърцето песента любовна,
как и в този,

деградиращ век
да подминем

пропастта греховна.
- Който носи

Рътланд в сърцето,
ще запази

чистотата на детето

© Валери Рибаров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??