Шекспир
е поет умел -
в намека
поднася ни поука,
с поглед
философски, смел,
стиховете си
превърнал е в наука.
Всяка дума
носи ясен звук
на съпружеска любов,
духовна,
а пък тя напомня ни,
сега и тук
за мярата
съвременна - световна,
правеща
от всеки индивид човек,
носещ
в сърцето песента любовна,
как и в този,
деградиращ век
да подминем
пропастта греховна.
- Който носи
Рътланд в сърцето,
ще запази
чистотата на детето
© Валери Рибаров All rights reserved.
Поздрав!