3 нояб. 2010 г., 13:06

Към... смъртта 

  Поэзия » Философская
917 0 24

Усещам те...
дори и отдалече.
Заливаш ме... 
със приливна вълна.
Потръпващо
с енергия облече.
Камбана заехтяла съм
в нощта.

Изгревно...
душата ми разбуди,
Ласкаво...
при своята прибра.
Запърхаха 
стотици пеперуди.
Запяха славеи.
Изгря звезда.

Докосна ме...
не с пръсти, с мисълта си.
Превърна ме...
в падаща вода.
Разлях се,
като капка във дланта ти.
Изпи ме,
като мисъл след сълза.

Сега съм нова...
влюбена в греха си.
Златиста есен,
мъдра и добра.
Събирам в шепи
спомени, въпроси....
и бавно продължавам
към... смъртта.                                             

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??