Обичам влакове,
щом отпътуват
и може би
те водят към добро...
Оставяш миналото,
плуваш,
държейки се за сламка,
и едно
искрящо нещо в тъмнината
те подсеща,
че си още жив!
Имаш цели и добрата
фея все ще долети...
А дори да си обичал
и оставил,
забравил
или пък сгрешил,
да си мразил
и да си прощавал,
сега си тръгваш,
вече си решил...
И не, не може да е бягство,
щом на някого мечта си дал!
"Обичах те, но бе за кратко,
сега вървя към своя идеал!.."
© Десислава Танева Все права защищены
Харесах!