27 авг. 2024 г., 13:45

Към вечността 

  Поэзия
113 1 0

Пътници сме ний към вечността,

няма смисъл да се противим.
Всички молим се на съвестта 
и с билета в джоба си вървим.

 

В кой вагон животът ще ни сложи
зависи от земните дела,
дали първа класа ще предложи
или стар вагон с насмешка зла.

 

Отпътуването е транзит -
няма спирки, нито контрольор.
Всеки пътник има своя хит
и това не подлежи на спор.

 

Пътници сме към отвъден свят - 
таен, звезден, тих и непознат.
Може би и в някой негов град
ще се срещнем с близките души.

© Наташа Басарова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??