21 мар. 2021 г., 19:23  

Кървящи клавиши 

  Поэзия » Любовная, Философская
776 1 0

КЪРВЯЩИ КЛАВИШИ

===================

 

 

Усещаш ли

Как пианото,

Жестоко ранено,

Кърви...

 

Прорязвано с болка

Изгаряно от несподеленост,

Удряно като камбани,

Самота, предателство, скръб,

Нощни сълзи...

 

Как нежните пръсти

Се разкъсват

Между парещи клавиши

И прорязващи ги

С безутешност жици

 

На несподелената любов,

И смърт,

На безчувствие,

На изневяра.

 

Разкъсвано отвътре с рев

Със стонове от безнадеждност

Викове от дълбините на ада,

Достигащи чак

До най-чистите лазури

Нависоко...

 

А несправедливостта

Отвътре крещи...

От неразбиране,

От повличащата я надолу

Ярост и поквара.

 

Понякога притихва

Във примирение

Или във нежност

От спомени мили,

А после

Потъва отново в сълзи...

 

А понякога се нахвърля

Или пропада

Надолу в пропастта

Към утехата, Нищото,

Към Смъртта

 

Защото...

Ако не почувстваш това,

От тези скърцащи клавиши,

То външно е само

Едно красиво изкуство...

 

И изглежда като птици

Сияещо-огнени,

Политащи право нагоре,

Раждани във пламък,

От пепел,

Танцуващи със огнени пера…

 

Прогонвани от свъсени

Пурпурно-димящи езици...

 

Дихание от нежни звуци,

Фонтани разпръскваща се красота...

Лъчисти стрели

И дъга....

Светлини, пара,

Слънце, синева....

 

Но чуеш ли пиано,

То не е просто така....

А значи някой за последно

Пее предсмъртно на сърцето

За спомени, за песента

По изгубен свят,

От своята умираща душа…

 

За потъване

Поглъщане

Засмукване надолу

И неверието във финала...

Или неверието дори в смъртта...

 

...И изживява той така,

Летейки,

В танц последен,

Отново...

Смисъла,

И Любовта...

 

 

21.3.2021

 

 

 

П.П. (23.3.2021)

За мен всичко свърши.

Жадуваният мир, 

Празнота, тишина, 

Покой.

А клавишите...

Продължават да кървят.

Жадуват да открият

Най-сетне 

Оназ Любов...

 

 

 

Видео:     https://youtu.be/bUfEcHFhDdE

                 от 21.3.2021

                 ползвана собствена компилация снимки 22.09.2020

                 "Изгревът, на който не беше с мен"

 

Музика:   https://otkrovenia.com/bg/muzika/podtiskani-izblici-1

                 "Подтискани изблици",

                 собствена свободна импровизация за пиано от 2.07.1995 г.

© М В Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??