16 окт. 2023 г., 22:42

Къщо родна! 

  Поэзия » Строгие формы
167 0 0

Родна къща, по човешки жива! -

Споменът за нея уповава!

И душа ведно се с нея слива!

И сърце се с болка разтуптява...

 

Зидовете - стражи мълчаливи,

по верандите - цветя, за ласка жални,

а прозорците - блестящи, причудливи...

Ех, години детски, изначални!...

 

Къщо родна, родно ле огнище -

майчино и бащино, и милно! -

Обичта по теб не се засища,

колкото и да е преобилна...

 

Ех ти, извор на небесна чистота,

в себе си събрал с любов света!...

© Стоян Минев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??