Късна нощ.
Пред мен чаша.
Червено вино.
И лист хартия.
И чувство едно.
Но самó!
Виното – не за пиене.
За сравнение.
С кръвта по света.
Бликнала от сърцето
след нечий поглед.
Или постъпка.
От нея.
Късна нощ.
Чаша вино.
Разлято по света.
От чувство едно .
Единствено.
И самó.© Вили Тодоров Все права защищены