18 мар. 2021 г., 09:00  

Kъсопаметно 

  Поэзия » Философская
789 4 5

Как искам... Ето пак, натрапчивото Его,
а как дойде? Ни дрипа, залък, ни постеля.
Каквото беше ти отсъденото, взе го,
раздаденото  – нека Бог да определя.

Остават само бледи спомени, сиротни,
да пият люта глътка морните копачи.
Камбаната, веднъж, на мъртво да удари,
да мрънка попът, оплавачка, да заплаче.

За мъртъв, казват, или хвалиш, или нищо,
каквото сторил, сторил  – няма криви, прави.
Когато времето жалейките разнищи,
е късопаметно  – поплаче и забрави...

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??