Слуга с лаврея в дворец,
лакея се поклаща важно.
Поклон,
заучен жест и фрази,
това професия е сложна.
Придворните му ръкопляскат,
а краля кима уклончиво.
Лакей е
авторитет,
не снажен,
но напет.
Поклоните са част от етикета,
не трябва да се бърза,
да си искрен,
дори да си притворен
е предимство,
а подмолен-
чест.
© Jivka Koleva Все права защищены
Лакеи!
Лакеи!
Мръсни лакейчета!
Аристократични блюдолизчета!
Напред, лакеи - бъдещето!
Бъдещето е ваше!
О, мили, мазни, грациозни, тънкоманиерни!
Високохудожествени лакейченца!
Лакеюшки! Лакейчонки!
Ла - ла - ла! Ла - ла - ла! Лакейченченчета!
Лакейове! Лакеища!
Лакееееиии!
Лакеиииии
Това е. Всичко е казано - безпощадно ясно и точно. С много болка.