16 апр. 2024 г., 08:42

Лакомият Васко 

  Поэзия » Для детей
226 2 13

       Лакомият Васко

 

Днес родителите млади 

пак се караха на Васко.

Пазят зъбките му здрави

и не дават нищо сладко.

 

За вечеря му сервират

топла пица във салфетка,

после- устна хигиена,

с детска паста, и със четка,

 

ама Васко- хала съща,

хич не мисли да си ляга, 

долу в бабината къща

тази вечер ще избяга.

 

Той си знае- изненади

крие баба му във скрина,

то бонбони, то наслади,

пасти, вафлички дузина...

 

Тъкмо грабна шоколада,

взе да гълта и да мляска,

майка му го изненада-

за награда го напляска...

 

 

 

 

 

 

© Сиси Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Щом децата са злояди, нека хапват шоколади! »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??