30 апр. 2023 г., 14:26

Ласката на вятъра 

  Поэзия » Философская
628 1 1

Изгубена съм
в ласките на вятъра,
които ме отнасят надалеч -
не искам да се връщам:
при приятели и сенки,
не искам да извръщам 
главата си назад,
да кърша пръсти 
по пропиляно всякога,
да крещя,
че искам кръговрат.

Денят изтлява -
заседнал кораб съм
във плитчината на небето,
което 
огънят на слънцето изпепелява.

Вятърът
разнася плявата
на окосената трева
остава
само капчица
тъга.

© Габриела Цанева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??