2 янв. 2024 г., 16:22

Лавандула 

  Поэзия » Пейзажная
133 0 0

Растение с омайно ухание

Мъничко е но притежава очарование 

Лавандулата е лилава на цвят 

Тя расте по целия свят 

Извиват се дълги подбалкански полета

Горе на върха се разхождат малки козлета 

Лято е слънцето грее 

Лек бриз вее 

И благоуханието разнася 

От полето чак до планината се донася 

Край полето се издига смокиново дърво

И там растат вкусни плодове 

И докато се разхождаш между лавандуловите редове 

Държиш кошница със смокини в ръце 

 

2.01.2024

© Ванеса Мирославова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??