Растение с омайно ухание
Мъничко е но притежава очарование
Лавандулата е лилава на цвят
Тя расте по целия свят
Извиват се дълги подбалкански полета
Горе на върха се разхождат малки козлета
Лято е слънцето грее
Лек бриз вее
И благоуханието разнася
От полето чак до планината се донася
Край полето се издига смокиново дърво
И там растат вкусни плодове
И докато се разхождаш между лавандуловите редове
Държиш кошница със смокини в ръце
2.01.2024