Този дъжд, тези капки, от страст
полудели, в среднощния мрак
безспирно редят песента на два
влюбени лебеда бели.
В любовен екстаз гушки са вплели,
допират сърцата си с нежен копнеж,
този дъжд умива тела, нажежени
от чиста любов, надежда, стремежи.
Два лебеда, две светлини
проблясват нехайно в мрака,
две капки в танцова стъпка
почукват нежно на моята стряха.
Този дъжд ще престане, аз зная,
и в облак ще се изпари,
но някъде там в безкрая два лебеда
в любовен екстаз ще остават светлини.
© Миночка Митева Все права защищены