3.08.2011 г., 10:12 ч.

Лебеди 

  Поезия
1033 1 3

Този дъжд, тези капки, от страст

полудели, в среднощния мрак

безспирно редят песента на два

влюбени лебеда бели.

 

В любовен екстаз гушки са вплели,

допират сърцата си с нежен копнеж,

този дъжд умива тела, нажежени

от чиста любов, надежда, стремежи.

 

Два лебеда, две светлини

проблясват нехайно в мрака,

две капки в танцова стъпка

почукват нежно на моята стряха.

 

Този дъжд ще престане, аз зная,

и в облак ще се изпари,

но някъде там в безкрая два лебеда

в любовен екстаз ще остават светлини.

© Миночка Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??