19 мая 2010 г., 13:16

Ледените пързалки на Чикаго 

  Поэзия » Любовная
480 0 2

Ледените пързалки на Чикаго

И момичетата

Нарисувани по тухлени стени

Още те обичам

И ти си още с мен

 

Спускаме се по гладките

Като езеро

Следобедни спомени

И мечтаем за по-добри дни

Опъваме палатки

И спим по покривите на сградите

 

Докато такситата профучават под нас

И вятърът сякаш

Ни допира с миризмите си

И изкуството по улиците

На бездомните рисувачи

И на хипитата полудели в едно десетилетие

Отново спомени

И отново мечтаем

 

Гмуркаме се в магистрали

И съхнем по парковете

Омагьосани от някакъв далечен джаз

И от клубовете в тъмното загатнати

 

Докато се приберем вкъщи

Аз сядам на земята

А ти дремеш на малкото диванче

После играя си с косата ти

И ти ми разказваш

Отново спомени

И отново мечтаем

 

И като цветя сме понякога

Красиви

И понякога увехнали

Еднакви сме всеки ден

И в същото време се променяме

Аз още те обичам

И ти още си с мен

 

18 май 2010 г.

 

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Какво повече ти е необходимо?
    С пожелание мечтите ти да се сбъднат!
    Страхотно пишеш!
  • Харесвам начина ти написане.Ще ми се по-често да те чета.
    Опъваме палатки
    И спим по покривите на сградите.

Предложения
: ??:??