Лекарство
Цяр, за който ми се струва,
че не бива да е вреден,
а е редно да лекува,
но за друго е въведен.
Светът се днес залива
от псевдофармацевти
със всякакви такива,
изискващи рецепти.
Същите ни тровят,
само болки спират,
в мозъка ни ровят
или го ликвидират.
Те са хитро пригодени –
с цел да не лекуват,
щото хора изцерени
вече не купуват.
Истинският лек
е всеки, дето прави
от болния човек
такъв в отлично здраве,
и то с голяма трайност,
а не да е в захват
на него до безкрайност
подобно абонат.
© Марин Цанков Все права защищены