5.06.2009 г., 22:53 ч.

Лекарство 

  Поезия » Философска
386 0 2

            Лекарство

 

Цяр, за който ми се струва,

че не бива да е вреден,

а е редно да лекува,

но за друго е въведен.

Светът се днес залива

от псевдофармацевти

със всякакви такива,

изискващи рецепти.

Същите ни тровят,

само болки спират,

в мозъка ни ровят

или го ликвидират.

Те са хитро пригодени –

с цел да не лекуват,

щото хора изцерени

вече не купуват.

Истинският лек

е всеки, дето прави

от болния човек

такъв в отлично здраве,

и то с голяма трайност,

а не да е в захват

на него до безкрайност

подобно абонат.

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??