1 окт. 2011 г., 11:46

Лекът на сезоните 

  Поэзия » Любовная
292 0 0

В сивотата стоиш така сама.

Чудиш се - ще отмине ли твоята мъгла.

Лятото е хубаво и кратко, но - уви - падат и мъгли.

 

Може би дъждовните есенни листа

ще избистрят всяка капка тъга по света.

А зимата е дълга и снежна,

сковава всяка мъка, дори и безнадеждна.

 

А щом се запролети,

тази мъка ще се разтопи

в някога зимните води.

И ще пият от нея вековните орли,

пречистили света от нечии злини!

 

 

 

 

 

 

 

© Димитър Нанев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??