1 сент. 2017 г., 18:20

Летен спомен 

  Поэзия » Пейзажная
771 1 1

Когато слънцето се скрива.

И древната луна зове звездите,

а вятър тих трепти свенливо –

в листата свежи на лозите.

 

Тогава морна, лятна вечер,

наситена от аромати,

донася екота далечен –

на литнало в ефира ято.

 

Небесен хор нощта оглася –

над стихнали поля и друми.

Мелодия, която пазя –

без дъх останал и без думи…

 

Съдбовна песен ме увлича –

дълбоко в немите простори.

Където там – от поглед птичи –

се виждат домове и хора…

 

Дали е спомен: как сънувам

примамливи, омайни трели.

Или наистина съм чувал –

зова на птици, полетели.

© Любен Стефанов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??