3 авг. 2012 г., 11:30

Летни четиристишия I 

  Поэзия » Другая
359 0 0

Слънцето къпе се в капка вода.

Вие се змùята в бяла следа.

Вятър целува вдовици-брези.

Наивна калинка самотно пълзи.

 

                         ***

Своите песни щурецът рапира.

Луната да гледа отгоре напира.

Греят в ливадите рани от мак.

Лятото приказки шепне ми пак...

 

                         ***

Дъждът флиртува с облаците мило.

В небето плува моето хвърчило.

Реката е от жега премаляла.

А  гълъби се карат на раздяла.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??