9 сент. 2016 г., 19:53

Либерта Спиритус 

  Поэзия » Другая
480 0 0

В черно ме боядисай
и насочи светлината.
В лъжа ме улисай
и ме хвани за ръката.

 

Кажи ми "Да летим!"
Дори го извикай.
Нека момент споделим.
После обратно ме натикай

 

В белите безлични дни.
В гроба след сечта.
Там където забравата спи.
Там където гние мечта

 

С усмивка над пепелта,
гротесно крак постави.
Докато се плъзга сълза.
Докато живота ме освободи.

 

Но ако не ми настъпи края,
прахта отива при прахта, знай.
Макар в моята тъмна стая
ума ми в мрачни дебри блуждай.

 

Немезида ще изгрее,
затънявайки небето.
Кръвта ще се пролее,
на твоето тяло проклето.

 

Омъстителя ще вдигне глава.
Господарското тяло ще изстине.
Ще се разнесе плача
и ерата му ще премине.

 

 

© Калоян Велинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??