5 февр. 2021 г., 21:27  

Липсваш ми... 

  Поэзия » Любовная
498 7 12

Липсваш ми

като детско хвърчило,

откраднато

от немирния вятър,

в онзи цветен миг , 

в който  целуват се страстно

мечтата и спомена.

Липсваш ми

като сянка

на стара сълза

вградена в стените

на една забравена болка...

Липсваш ми

като топло крило

в гнездото

на новоизлюпените

ми желания.

Липсваш ми

като капка дъждовна

в сухия корен

на иглолистната вяра...

Липсваш ми

като песен забравена,

ехото на която

прегръща сълзите ми...

Липсваш ми

като билка омайна,

с която лекувам

нощите 

в дните ми...

Липсваш ми...

 

 

© Веселка Стойнева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??