10 апр. 2008 г., 16:27

Листопад 

  Поэзия » Другая
553 0 2
Да се завърна ли?
Ще позная ли пътеката
под листопад от думи и съдби?
Неподвластни ни на вятъра,
нито на солените реки.
Не! Пред мен е чисто.
Под всяка стъпка
ще забравям по листо,
кога попито в прозаична охра,
кога изтляло до червено от страстта.
И в зелено
ще парят рани отворени,
но пак ще тичам върху утринна роса,
докато брадва не остави
само корените ми в калта.

© Стоян Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??