ЛОДКА В ОКЕАНА
Животът ми е
лодка в океана
и люшка се от сутринта
до здрач,
старая се да съм докрай
засмяна,
но на съдбата си не съм ковач.
Понасят ме вълни на отчаяние
и всичко ми е черно и фалшиво,
но идва лек ветрец
и с някакво очарование
понасям вече кръста си
щастливо!
Така било е и
така ще си остане -
днес ангел съм,
а утре съм хетера
и моля се на Бог
да бъда истинска,
и своя пристан
в океана
да намеря!
© Ая Цонева Все права защищены