Лодката
Днес лодката остава празна,
без пътници, без екипаж,
закотвена, оставена, самотна, жадна,
акостирала е в някакъв мираж.
Вчера лодката е била празна,
понеже нямало е екипаж,
но днес един юнак набира сили
лодката да кара със кураж.
Утре лодката ще бъде пълна,
не само с екипаж и капитан,
утре лодката си тръгва с чувство,
а с нея тръгва плаващ храм.
И нищо, че морето бурно
развява пак най-синия ù флаг,
нека да е стара и пробита,
отплувала незнайно как.
© Триб Трибс Все права защищены