18.04.2010 г., 11:19 ч.

Лодката 

  Поезия » Друга
620 0 5

Лодката

 

Днес лодката остава празна,

без пътници, без екипаж,

закотвена, оставена, самотна, жадна,

акостирала е в някакъв мираж.

 

Вчера лодката е била празна,

понеже нямало е екипаж,

но днес един юнак набира сили

лодката да кара със кураж.

 

Утре лодката ще бъде пълна,

не само с екипаж и капитан,

утре лодката си тръгва с чувство,

а с нея тръгва плаващ храм.

 

И нищо, че морето бурно

развява пак най-синия ù флаг,

нека да е стара и пробита,

отплувала незнайно как.

© Триб Трибс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??