13 июн. 2010 г., 19:37

Лудост 

  Поэзия
1840 2 26

                                                                            Дълго мълчах - под земята е студ.

                                                                            Чаках да дойдеш и знаех, че някога.

                                                                            Има ме. Има те. Нека си луд.

                                                                            Знам, че ще дойдеш. На кукуво лято.

 

                                                                                                        dar4e_to  и  alisa

 

 

                       Лудост

 

От лудост все не мога да си спомня

дали сълзите ми са толкова солени,

дали натрупват болки в хоризонта,

когато се разсипваш върху мене,

 

а аз стоя отдолу и те чакам

в дъжда, попиващ по ръцете ми.

Полумъртвец загледан в полумрака,

на нижещите се самотни делници.

 

И после сянката ти виждам

да ляга нощем тихо на тревата.

Една жена, сълза, харизма

и блян, и жажда в тишината.

 

Тъгувам често. А през юни

очаквам всичко да ми е познато.

И ти ще дойдеш, някога в съня ми...

Очаквам... Кукувото лято.

 

           Венцислав Янакиев

                    12.06.2010

© Венцислав Янакиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??