29 мар. 2018 г., 02:53

Лудост 

  Поэзия » Философская, Другая
268 0 2

Какво е лудостта, освен стаена

сред мислите ни лепкава смола?

Материя, в душите наслоена

от шлаката на Земната съдба.

 

А всеки я докосва таз отрова

и колкото отвътре по си чист,

по-силно тя те сграбчва със окови,

превръщайки те във отронен лист.

 

Известна ли е противоотрова,

за тая непокорна, тъмна злост?

Макар да мислиш, че с душа си нова,

Тя – лудостта, във всеки е на пост.

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??