3 июн. 2016 г., 07:59  

Луна 

  Поэзия » Другая
334 1 0

Изстрел, екот, после тишина.

Прозорецът се свлича на малки стъкълца.

Отпред се ширва нощта.

Мракът облъхва с мирис на липа.

 

Куршум, изстрелян срещу луната,

Две треперещи ръце,

Чаша, разбита в стената,

Кръв, която не спира да тече.

 

Юни е, месец на любовта,

Куршум в луната и островърхи стъкълца,

От вените се леят водопади на страстта,

А липата тихо лее вкус на тъга.

© Ваня Накова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??