Отдавна летя...
Летя през пустиня.
Пясъци, лунни поля,
тишина...
И живота проклинам.
А веригите с грохот
се впиват
в сухата лунна земя
и, търсейки проход,
се стриват
една по една.
Отдавна вървя...
Всъдеходът замлъкна.
Вървя през пустинята
сам.
Къде и кога ще замръкна -
не знам.
А пясъчни бури
връхлитат над мен
И отлита убит
поредният ден...
Отдавна пълзя...
По няколко метра
на час.
Не спя през нощта.
И бързам да стигна
при вас.
И сякаш мираж
пред мене изплува -
хората бързат
към мен.
Пореден метраж
и разбирам - бълнувам,
дюните връзват ме
в плен...
Отдавна лежа...
А искам да пия.
И бавно умирам
от глад.
И чувствам смъртта,
но как да надвия
пронизващо-силния
хлад?
А високо в небето
свети планета,
сияе нашта Земя.
И сякаш се смее
над чадото клето,
прегърнало свойта
Луна...
© Андрей Филипов Все права защищены