6 февр. 2024 г., 13:27

Луната 

  Поэзия » Пейзажная, Философская, Свободный стих
281 1 0

Луната се бодна на небето като златна брошка...

Извита и ценна в своя брот...

Казват, че няма живот на нея...

Има даже повече от в някоя душа...

 

Излъчва спокойствие на топлота...

Пръска златно сформато...

Привлича чистото и кара най-спокойното море да се вълнува...

От нея никой  не ослепял...

 

Тя е жив сюреализъм,  цялата изпочупена и кратерна...

Отразява повече смисъл,  от колкото  един нарцис  в огледало...

Живее в митове, но е по - жива от всеки,който я не цени...

Истината се вижда не само на светло...

 

© Мария Чонкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??