7 апр. 2007 г., 18:07

ЛУНЕН СЪВЕТ 

  Поэзия
829 0 15


Надникна през прозореца луната.
Усети, че съм тъжна и сама.
Усмихна се на облака, звездата
и с ореол селенен ги обля.

Остави ги самички да посветят.
На мен намигна. Закачливо засия.
А после във леглото ми се шмугна,
съвет безценен, да даде в съня.

Прошепна ми:
"ЖИВОТЪТ ПРОДЪЛЖАВА!
ТЪРСИ И В МРАКА СВЕТЛИНА!
ОТРИЙ Я, ЧРЕЗ СЪРЦЕТО И ДУШАТА,
И  СМЕЛО Я РАЗПРЪСКВАЙ ПО СВЕТА!"

Това луната рече и се върна
на стража,пак във нощното небе.
Здрависа се със облака, звездата,
приготви се деня да срещне от сърце!

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??