1 мая 2015 г., 08:19  

Лунен танц 

  Поэзия » Любовная
380 0 6

Поредната вълна се оттегли в морето.

Втора след нея с шепот пристигна.

Усмихната, луната, горе в небето,

запя песен нежна, приспивна.

 

От стария кораб- глъч от бохеми.

От кръчмата стара- блус като плач.

Слети в едно, от звездите огрени,

два силуета в лунния здрач.

 

Танцуваха блус и двамата легнали.

Под тях и мокрият пясък запя.

А луна и звезди, щастливо загледани,

възхитени от танца на любовта!

© Ник Желев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??