4 июн. 2022 г., 06:56

Лунна любов 

  Поэзия
221 0 2

Луна съм
и светя в най-тъмните ти нощи.
Ала високо съм,
а ти не ще надскочиш себе си.
Блестя дълбоко,
в най-черното на зениците ти
и кървя жестоко
в пукнатините на душата ти.
Милвам те, когато паря
и звуча, когато замълчиш.
Измръзваш, когато те оставям
и сякаш вълк, виеш, за да се спасиш.
Пълнолуние името ми шепне,
и в него чувствата свои кълнеш.
Ти не осъзна ли най-сетне,
че срещу лунна любов,
можеш само да се предадеш?!

 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??