12 июн. 2013 г., 11:10  

Лясково-Пловдив 

  Поэзия » Пейзажная
658 0 1

                         

 

 

                              

В прегръдката родопска нежно се е свило,

с параклиси наоколо се оградило!

Разположено е в мъничка котловина -

едно разкошно място от нашата земя!

 

Ах, колко е приятно вечер, под асмата,

на сладки приказки, с ракийка и салата!

С думи нарушаваш девствената тишина

и чуваш... чуваш само на щурчето песента!

 

Спасение тук търсиш от жегата в града,

сладичко наспиваш се, далече от шума.

От грижи и тревоги си лягаш уморен,

сутрин бодър си, с енергия си зареден.

 

За децата пък е абсолютна свобода.

Забравят да си тръгнат, унесени в игра!

Препускат цял ден и подскачат те на воля,

прегради нямат, не усещат и умора!

 

Изобилна, благодатна, слънчева земя

те дарява с натурална, истинска храна!

А щом снегът засипе и настане зима!...

Художник сякаш нарисувал е картина!

 

Този чуден кът от Бога ни е подарен,

от прекрасната природа той е сътворен -

с лечебни билки, с омайни, дъхави цветя,

с въздух чист, отгоре - свежа борова гора!

 

Църквата го пази, вярвам, ще се възроди -

традициите, обичаите ще продължи!

Във Лясково събори винаги ще има

и ще се срещаме поне веднъж в година!

 

 

 

© Костадинка-Коце Танчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??