Бедната, невинна лястовичка,
хайде, чуй ме, престани.
Защо се мъчиш тъй самичка
за гнездо, и покрив, и стени?
Що надежда ти да вложиш
в дом направен от развалини?
Колкото усилия и да положиш,
вятър със земята ще го изравни.
Ти навсякъде ще си бездомна -
откажи се вече и не се мъчи.
Създадена си с цел да си свободна,
а стените свиват твоите мечти.
© Връзки за обувки Все права защищены