16.04.2015 г., 23:21 ч.

Лястовица 

  Поезия » Друга
336 0 0

 

                                                                                       

Бедната, невинна лястовичка,

хайде, чуй ме, престани.

Защо се мъчиш тъй самичка

за гнездо, и покрив, и стени?

 

Що надежда ти да вложиш

в дом направен от развалини?

Колкото усилия и да положиш,

вятър със земята ще го изравни.

 

Ти навсякъде ще си бездомна -

откажи се вече и не се мъчи.

Създадена си с цел да си свободна,

а стените свиват твоите мечти.
 

     

© Връзки за обувки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??