Натежават уличните жици,
пращат песен, чурулѝкащ звън.
Лястовички местят си главѝци,
скоро ще заминат надалеч, на юг.
А гнездата празни ще тъжат,
под стрехите глухо ще мълчат.
С труд от сламчици градени,
ще посрещат халите студени.
Август на септември дава път,
лястовички над града кръжат.
Есен хладна иде, туй е знак,
ние знаем, ще се върнат пак.
© Хари Спасов Все права защищены