22.08.2018 г., 23:50 ч.

Лястовички 

  Поезия » Друга
335 0 5

Натежават уличните жици,

пращат песен, чурулѝкащ звън.

Лястовички местят си главѝци,

скоро ще заминат надалеч, на юг.

 

А гнездата празни ще тъжат,

под стрехите глухо ще мълчат.

С труд от сламчици градени,

ще посрещат халите студени.

 

Август на септември дава път,

лястовички над града кръжат.

Есен хладна иде, туй е знак,

ние знаем, ще се върнат пак.

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??