12 сент. 2021 г., 02:03

Лятна броня 

  Поэзия
310 0 7

Щурците свирят стара морска песен

и звуци по вълните си растат,

и лятото сред тях се изгрява лесно,

макар че вече, вече е на път.

 

Минутите строени колесници

очакват го да полети напред,

след полета на всички южни птици

и да остави сладка диря с мед

 

от лятно чувство с пенеста корона,

в сърдечно син златист шумящ пейзаж,

щурци извайват лятната ми броня

на морски точки, слята с този плаж.

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??