Любовта ни – светла тайна,
блясва в делника ни тих.
С двойна рима, неслучайна
свързани сме в този стих.
Аз съм Ямб, а ти Хорей.
Стъпката ни е чудесна.
Без поанта... Не недей!
Темата е толкоз лесна.
Ода или химн? Уви...
липсва ни едно сравнение.
Сред високите треви
пишем с теб стихотворение.
Мъжка рима, женска рима...
Резултатът е известен.
Щом любим си, аз – любима,
може и да стане... песен.
© Нина Чилиянска Все права защищены