Слънцето отвънка грее.
Вятър летен вече пее.
Значи… ясно е сега,
идва време за игра.
Сбогом дроби, уравнения,
изпити и упражнения…
та на воля, ей така,
да щурмувам днес света.
По поляните да тичам.
Влюбени слова да сричам.
Пеперуди със ръка
да улавям на шега.
Да се гмуркам във водата.
Риба да ловя в реката.
А пък после на брега,
да плажувам до нощта.
Ех, ваканцио красива!
Ти, бъди ми най-щастлива,
пълна с щура веселба
до септември... Есента!
© Таня Мезева Все права защищены