5.06.2024 г., 0:27 ч.

Лятна ваканция 

  Поезия » За деца
190 4 17

Слънцето отвънка грее.

Вятър летен вече пее.

Значи… ясно е сега,

идва време за игра.

 

Сбогом дроби, уравнения,

изпити и упражнения…

та на воля, ей така,

да щурмувам днес света.

 

По поляните да тичам.

Влюбени слова да сричам.

Пеперуди със ръка

да улавям на шега.

 

Да се гмуркам във водата.

Риба да ловя в реката.

А пък после на брега,

да плажувам до нощта.

 

Ех, ваканцио  красива!

Ти, бъди ми най-щастлива,

пълна с щура веселба

до септември... Есента!

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сбогом, дроби, уравнения! Идват летните вълнения. »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??