4 авг. 2016 г., 11:18

Лятно 

  Поэзия » Другая
499 2 6

Юли си тръгна. Повлече опашка.

Змей огнедишащ – на хладно се скри.

И запокитено сякаш със прашка

времето легна в реката да спи.

 

Там край върбите мълчи суховеят.

Глъхне в полето жегата  зла.

Птиците даже не смеят да пеят.

Бършат цветята потни чела.

 

Август пристига  с бяла усмивка,

с писък на гларус, с дъх на море.

Свирят щурците – нямат почивка.

Звънка в небето  лунно дайре.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??